Felkészülés az állásinterjúra

Van néhány dolog, amit nagyon rövid időn belül el tudunk végezni ahhoz, hogy az interjúra már magabiztosan mehessünk. Nézzük meg, melyek ezek!

1. Amennyiben értesítést kap telefonon vagy üzenetben, hogy a jelentkezése alapján személyes találkozót kérnek Öntől:

Öltözék:

Az első benyomás nagyon fontos. Ez pozíciótól független. Igenis vegyük a fáradtságot és vegyük ki a szekrényből a tiszta öltözékünket és tiszteljük meg a leendő Munkáltatónkat ennyivel. Ez a elmélet kölcsönös, a Munkáltatótól is elvárt az igényes megjelenés.

Céginformációk átolvasása:

Az állásinterjú előtt érdemes időt szánni arra, hogy megismerjük a céget.(tevékenységi körök, termékekről) Forrásként érdemes használni az Internetet, a cég honlapját. Megfelelő forrásnak számít pl az Ön ismerőse is, aki az adott cégnél dolgozik.

Lelki nyugalom:

Az álláskeresés egy hosszabb és fárasztó folyamat mindenki számára. Legyünk türelemmel a kiválasztási folyamat idején. Fontos, hogy megőrzzük lelki nyugalmunkat, hogy tiszta fejjel és tiszta gondolatokkal érkezzünk az interjúra. 

Érkezés az interjúra:

Mindig legyen PONTOS! Ez nagyon fontos szempont, amit az Interjúztatók megfigyelnek.

Dokumentumok:

A következő dokumentumokat mindig vigye magával, ha interjúra megy:

 • Személyigazolvány
 • Lakcímkártya
 • Adó kártya
 • TAJ kártya
 • bizonyítvány(ok)

2. Amennyiben Ön beadta a jelentkezését, de már régóta nincs válasz: 

Sajnos előfordul, hogy a sok jelentkező miatt a kiválasztási folyamat nem egyik hétről a másikra történik. Ha nem kap semmilyen visszajelzést nem szabad elkeseredni, legyen kitartó és addig is jelentkezzen minden olyan álláslehetőségre, amelyet érdekesnek talál.

Amennyiben Önt komolyan érdekli a megjelölt munka, és úgy gondolja, hogy valóban megfelelne erre a pozícióra, lépjen kapcsolatba a céggel.

  VB Reklám Kft.
  Postacím: 2803 Tatabánya Pf. 3104
  Telefon/fax: +36 (34) 788 718